Motoros túra Vadnára

Írta: kaminking
2010. július 07. szerda, 12:42

Budapest - Vadna 2010. 07. 03.

Időben indultunk, mintegy 40 motorral...

Izgatottan vártuk a szombat reggelt. A találkozó ugyan kilencre volt tervezve, de én már reggel hétkor a kávém mellett ücsörögtem. Az utolsó napon kapott kedvezőtlen hírek, kicsit beárnyékolták az előttem álló napot, de értek kellemes meglepetések is.

Kicsit visszakanyarodnék a péntek délutánhoz.
Kis Péter a Péceli festékbolt gazdája kora délután érkezett hozzánk, hogy bepakoljuk az összegyűlt adományokat. A Renaultban addigra már bepakolva várta az utazást a sok tisztító és fertőtlenítőszer és ki tudja még mi minden hasznos dolog, amit Péterék szántak Vadnára.

A sok ruhanemű, gyermekjáték mellett mosógép, mikrosütő, műszaki cikkek, új cipők, bundák konyhai felszerelések várták, hogy berámoljunk. Mire az utolsó zsák is bekerült, már egy gombostűt sem tudtunk volna berakni. Nem sokkal azután, hogy Péterék elmentek, újabb adományok érkeztek. Na meg a pánik! Most mi lesz? Hogyan juttassuk el? Az adományok pedig egyre csak gyűltek.....

A segítség természetesen nem maradt el! A Motoroshang.hu rádió és Dokypapa segítségével pillanatokon belül lett megoldás. A Runner Express Futárszolgálat meghallva a kérést, gondolkodás nélkül segített. Egy újabb mikrobusz érkezett és ingyen eljött velünk szombaton Vadnára, az összegyűlt rakománnyal. Ezek annyira jó dolgok, nem..........?

Aztán jött a kellemetlenebb része. Kaptam egy e-mailt az útvonal biztosítóktól, hogy hivatalosan sajnos nem tudják vállalni a kíséretünket, de Bodnár Lajos telefonon megígérte, hogy hárman azért ott lesznek és segítik a haladásunkat. Hiába vártuk őket, bánatunkra ez sem jött össze.... Szombaton az indulás után egy órával, kb. 11-kor kaptam az sms-t, hogy egy motor műszaki problémája miatt nem tudnak ott lenni.
A másik dolog, ami szintén csak ígéret maradt, a RISE FM jelenléte. Igazából sokat köszönhetünk nekik, hiszen egy héten át minden nap halhatták a hallgatók a felhívást a gyűjtésről és a programról, de a Hammer kísérete műsorvezető hiányában elmaradt....
Pénteken jött azért még egy hidegzuhany. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajnálattal tudatta, hogy a rendőri felvezetést Aszódig mégsem tudják biztosítani, mert máshová vezényelték őket. Ekkor fogtam a telefont és megpróbáltam menteni a menthetőt. A Péceli rendőrőrs parancsnoka sietett a segítségünkre. A szolgálatban lévő járőrkocsit küldte szombaton reggel hozzánk, akik Gödöllőig kísértek el minket. Köszönet érte!
Ezek ismeretében vártam az indulást. Kissé aggódtam, hogy megmozgattuk a fél ország rendőrségét és egyéb szervezeteket és alig lesz motoros a konvojban.... Tévedtem! Tíz órakor közel negyven motor sorakozott fel az induláshoz a Park parkolójában a rendőrautó mögé.
Pici késéssel negyed 11-kor elindultunk a megbeszélt útvonalon. Az első megálló Hatvanban a mártírok terén volt, ahol rövid pihenő után dobtunk egy balost az M3-as irányába, hogy Hatvan belvárosát elkerülve a 32-es úton térjünk vissza az eredeti útvonalra. Dokypapáéknak köszönhetően, mégis csak volt kíséret és biztosítás is, bár meg kell jegyeznem ehhez az is kellett, hogy valamennyi résztvevő "kulturált" és a túramotorozás szabályait mindvégig maradéktalanul betartva közlekedett.
Gyöngyös előtt már az út mellett várakozott a két rendőrautó, ahogy azt a gyöngyösi kapitányság ígérte. Utánunk fordultak és közrefogva bennünket vittek be Gyöngyösre egy újabb rövid pihenőre.
Gyöngyösről a tervek szerint indultunk tovább. A rendőrök egészen a vécsi lehajtóig velünk tartottak. Köszönjük a segítségüket!

Következő megállónk Mezőkövesd volt, az elkerülő szakaszon lévő benzinkútnál. Meglepetésünkre nem csak egy rendőrautó, de két motoros rendőr is várt ránk. Tankolás után teljes "díszkísérettel" profi felvezetéssel indultunk tovább Nyékládházára, ahol a tervek szerint találkoznunk kellett a BAB-osokkal. Ők nem mások, mint a "Barcikai Aszfalt Betyárok" motoros klub tagjai. Ígéretükhöz híven több motorral csatlakoztak is hozzánk, így már közel 50 motor vágott neki az utolsó etapnak. Miskolcon újabb motoros rendőr csatlakozott a biztosításhoz és mint kés a vajon, úgy mentünk át Miskolcon, Kazincbarcikán egészen Vadnáig. Amit a miskolci rendőrök útvonal biztosítás tekintetében mutattak, példaértékű volt. Köszönjük a profi munkát és a segítségüket!
Megbeszéltük, hogy Vadnára érve először teszünk egy kis kitérőt a falu utcáiban. Megható volt látni, ahogy az emberek a házak kapuiban állva integettek felénk........

A végcél Vadna-Park volt. Egy festői szépségű hely, horgásztóval, szabadstranddal, kis büfével és színpaddal. Igazán nagy örömmel fogadtak bennünket a helybeliek. Két hatalmas üstben rotyogó babgulyás, hideg ásványvíz, sör, sütemények vártak a terített asztaloknál.

Engem ért a megtisztelő feladat, hogy az adományokat átadhattam Bencze Péter Polgármesternek. Az utolsó készpénz felajánlással együtt, kereken 400,000Ft gyűlt össze! Vadna lakói műsorokkal kedveskedtek nekünk. Az asszonykórus dalait hallgattuk és a táncegyüttes műsorát nézhettük meg. Egy vadnai kisfiú meséjét a "Bolond falu"-ról nagyon élveztük, ugyanúgy, mint Krisztián versét. Be kell valljam, néha gombóc volt a torkomban...

A műsor előtt néhányan még fürödtek is a tóban, lemosva az út porát. Gyorsan repült az idő és még haza is kellett érni! Összedugtuk a fejünket és úgy döntöttünk, hogy Szilvásvárad érintésével Eger felé tekeredve indulunk haza. Pontosan negyed hatkor köszöntünk el Vadnától, megígérve, hogy meghívásuknak eleget teszünk és visszatérünk még. Talán egy hosszútávú kapcsolat kezdete lett ez a nap.

Köszönjük az ajándékokat és az emléktárgyakat, amit szeretettel adtak nekünk. (Egy "VADNÁRA" mindenki a vendégünk, aki ott volt és persze amig tart!)
Hazafelé a kanyargós úton egy páran kicsit gyorsabb tempóra váltottunk, de a csapat nagy része továbbra is együtt maradt Dokypapáék "felügyelete" alatt. Az együtt jöttünk - együtt megyünk elv alapján természetesen a megbeszélt helyeken újra összeverődtünk és szinte egyszerre érkeztünk vissza negyed kilenc körül a Motoros Parkba.
Kellemesen fáradtnak éreztem magam, de egy fantasztikus napot tudhattam magam mögött. A sok ismeretlen motorosból a nap végére sok ismerős haver lett!!! Nagyon jó érzés volt látni és tudni, hogy van még összetartozás az emberekben és itt nem csak a motorosokra gondolok!
Végül szeretném megköszönni a sok-sok adományt és segítséget. Remélem senkit nem fogok kihagyni ... :)
Köszönet a Rendőrségnek a biztosításért

Köszönet a RISE FM -nek

Köszönet a Motoroshang.hu Rádiónak

Köszönet a Runner Futárszolgálatnak

Köszönet Doky Papának és a VBKMSE-nek

Köszönet Kis Péternek a péceli festékbolt tulajának

Köszönet a Barcikai Aszfalt Betyároknak

Köszönet azoknak a weboldalaknak és fórumoknak, akik promózták az eseményt

Köszönet Vadnának a fogadtatásért és

Köszönet Nektek, akik adományaitokkal és részvételetekkel segítettetek az árvíz károsultjainak.

(Ha valakit véletlenül kifelejtettem volna, kérlek, jelezzétek!)

További képek:

...vissza az előző oldalra